Amrita

~Alternativ Livsstil~
 
IndeksHjelpSøkBli MedlemMedlemslisteGrupperLogg Inn

Share | 
 

 symbolikk

Go down 
AvInnlegg
aphrodite
Superaktiv
Superaktiv
aphrodite

Antall Innlegg : 169
Registration date : 29.10.2008

PosteTema: symbolikk   Tor Okt 30, 2008 11:47 am

Helt siden vi mennesker lærte å tegne i jorden med pinner har vi vært opptat av symboler og tegninder,og de fleste av disse handler om guder eller skapelse. Det tidligste kjente symbolet for spiritualitet er spiralen,som har blidt funnet i oltidshuler,risset elle malt inn. Og spiralen er den enkleste geometriske figuren i naturen,både synlig og usynlig,fra sneglehus,værformer,galakser og DNA, til hallusinogene visjoner.

Sener kom sirkelen som kunne sees i solen,månen og brukes til å symbolisere himmelsgudene. Ordet "symbol"stammer fra det greske ordet "symbolon". Det hele begynte med våre forhistoriske forfedre og hulemalerier. Av mangel på et skriftsystem uttrykte de seg ved og tegne det de så og opplevde.Disse maleriene konsentrerte seg mest om naturen solen,månen,mann kvinne,barn,dyr og jakt,ikke minst liv og død.
Etterhvert begynte de også og risse tegninger som hadde spesielle betydning for dem inn i steiner og redskaper. Dette kan grovt sett sies og være symbolets fødsel.

Symboler ble videre en måte å avbilde naturgudommene på,en måte og kontakte dem eller be om vesignelse o.l. I tillegg ble de til vakre dekorasjoner og utskjæringer som skulle beskytte bæreren av våpenet,objektet eller beboeren av hjemmet. Se bare på de mange keltiske våpen-og smykkefunnene og våre egene vikingfunn,ikke minst Islendingenes magiske runer, Ornamentene er sterkt i fokus. I gamle Hellas var det vanlig ar en gruppe mennesker knuste en leirplate i flere biter og fordele disse seg imellom, slik at neste gang de kom sammen kunne bitene settes sammen igjenn.Dette beviste at personene var medlem av gruppen.

Se deg om i verden. Reklamer,tv,blader,aviser og plakater bugner over av symboler,men tas opp av underbevisstheten vår,mens andre er universelle symboler som er til for at alle skal kunne forstå dem på tvers av språk og utdanning. Logoer og varemerker forenkler vår oppfattning av firmaet som prøver og selge oss noe. I steden for å brukke masse ord som få vil orke og lese,fanger de oppmerksomheten vår med et enkelt symbol. Slik blir vi nyskjerrige og søker mer informasjon og skaper vår egen oase av assosiasjoner. Neste gang vi ser firmaets symbol vet vi hva det står for og hvordan det får oss til å føle.

Det finnes enkelte universelle symboler som de fleste har fått med seg. Dollartegn for penger,hjerte for kjærlighet,et likesidet rødt kors for medisinhjelp og den store røde A for apotek. Magiske symboler går ut på det samme. De korter ned informasjonsstrømmen i den magiske formelen og vekker følelser og assosisasjoner til kjærlighet for de fleste, medberegnet at man bruker symboler som betyr noe for en,men de er også, i likhet med måten et magisk alfabet brukes,med på å mystifisere ritualet ved å være noe som ikke brukes hverdagslig og derfor ikke knyttes til noe trivielt eller andre spesifikke minner og forstyrrelser. Symboler kan også inneha sterke vibrasjoner og beskyttelssesegenskaper, kanskje mesteparten skyldes troen på at det kan skje,men hva vet vi egentlig? Runer innehar stor magisk kraft skal vi tro vår egen norrøne historie og myter,ikke minst Islandske tradisjoner.Så lenge du tror på runenes kraft er det ingen som kan fortelle deg at du tar feil.

Symboler kan,når de lades opp med de rette energier,bli kraftfulle amuletter og talismaner.De appelerer til underbevisstheten vår,glir gjennom bevissthetsfilteret i hjernen som kontrolerer våre rasjonelle og linære tanker.Hvorda hver enkelt person oppfatter symboler ubevist har mye og gjøre med oppvekst,opplevelser og minner.
Tenåringsjenter tegner hjerter rundt navnet på deres kjærlighetsintresse,mens gutter vasser i urhormonenes pøl og tegner kjønnsorganer eller skriver navnet på jenta de er interesert i på offentlige vegger o.l.Hadde samfinnet lært oss opp til noe annet,ville symbolene og tegningene vært annerledes.Ved og la symbolet bli sentrum for visualisering og samling av energi blir det et samlingspunkt og oppbevaringssted for energien og magien.

Symbolene kan tegnes på papir,tegnes i sand eller jord,formes av blomster,planter,urter,risses i stein,metall,leire,glass,tre,støpes,skjæres ut og selvsagt bæres. Magiske symboler som bæres kan være talismaner eller amuletter til bruk under magiske handlinger eller i hverdagen,mens de fleste symboler skrives eller tegnes ned under et magisk rituale eller formel.Helst bør man bruke jumfrupapir,naturlig blekk og fjærpenn eller blekkpenn,Blekket bør være i en korrisponderende farge med hva du ønsker å oppnå ved å bruke symbolet.Velg for all del et sett med symboler som betyr noe for deg.Synes du at bildet av en rose sier kjærlighet mer en et hjerte så bruk rosen,for pokker.Er et kvadrat nok til og bekskrive et hjem for deg så kan du tegne det til du blr grønn.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Eva
Superaktiv
Superaktiv
Eva

Antall Innlegg : 990
Location : Tromsø
Registration date : 25.01.2008

PosteTema: Re: symbolikk   Tor Okt 30, 2008 12:36 pm

lol! Dette må jeg printe ut å lese i fred og ro.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
liluth
Superaktiv
Superaktiv
liluth

Antall Innlegg : 539
Age : 71
Location : Bergen
Registration date : 12.09.2007

PosteTema: Re: symbolikk   Tor Okt 30, 2008 5:45 pm

Mye flott å lese om symboler her, takk skal du ha! happy
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Ma Donna
Helgen
Helgen
Ma Donna

Antall Innlegg : 1879
Age : 54
Location : Vest-Agder
Registration date : 06.09.2007

PosteTema: Re: symbolikk   Tor Okt 30, 2008 7:44 pm

Wow!
Dette var et flott innlegg!

Tusen takk! cheers

_________________
Vær mot andre, som du ønsker de skal være mot deg!
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Halkatla
Superaktiv
Superaktiv
Halkatla

Antall Innlegg : 250
Age : 49
Location : Rogaland
Registration date : 05.09.2007

PosteTema: Re: symbolikk   Fre Okt 31, 2008 5:00 pm

Spennende lesing dette her... Very Happy
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
aphrodite
Superaktiv
Superaktiv
aphrodite

Antall Innlegg : 169
Registration date : 29.10.2008

PosteTema: Re: symbolikk   Tor Nov 13, 2008 2:10 pm

Takk så mye for intresse Very Happy

Tarotkort er jo også symboler, det glemte jeg bevisst fordi det er så forskjellig hva og hvordan man tolker dem og det finnes så mange forskjellige tarotkortstokker. Kanskje jeg får skrivedilla en gang happy

For ikke og glemme lys da lol! Lys fra månen, lys fra sola rolleye
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Sponsored content
PosteTema: Re: symbolikk   

Til Toppen Go down
 
symbolikk
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Amrita :: Infobank :: Symbolikk-
Gå Til: